SACHS
Friedrichshafen, Njemačka
SACHS spojke za teretna vozila proizvedene su od visokokvalitetnih materijala, što ih čini iznimno izdržljivima, te su proizvedene prema strogim specifikacijama proizvođača vozila. Karakteriziraju ih idealan prijenos snage s motora na cestu, pa brojka od preko 170 milijuna prodanih spojki samo demonstrira dugogodišnje iskustvo i visoku razinu kvalitete. S 39 tvornica u 19 zemalja, Sachs je jedan od vodećih globalnih proizvođača opreme i dijelova za komercijalna vozila, s posebnim naglaskom na segmente spojki i amortizera.
www.zf.com

VALEO
Pariz, Francuska
Valeo je nezavisna industrijska skupina u potpunosti usmjerena na projektiranje, proizvodnju i prodaju komponenti, integriranih sustava i modula za automobile i kamione. Valeo je vodeći proizvođač automobilske opreme, koji opskrbljuje sve veće globalne proizvođače automobila, ali istovremeno i tehnološka kompanija, koja osmišljava i predstavlja inovativne proizvode i sisteme koji utječu na smanjenje emisija CO2 u atmosferu, i razvija sustave za intuitivniju vožnju. U 2016. Valeo je generirao 16,5 milijardi € prometa i investirao 11% prometa OE dijelovima u istraživanje i razvoj. Valeo čini 155 proizvodnih pogona, 20 istraživačkih centara, 38 razvojnih centara i na globalnoj razini zapošljava 92000 zaposlenika u 32 države, Također su i vodeći proizvođač svjetlosne opreme, spojki i senzora.
www.valeo.com

LuK
Bühl, Njemačka
Povijesno gledano, osnovna ponuda ovog proizvođača (kako i sama kratica LuK kaže: “Lamellen und Kupplungsbau”) su spojke i odgovarajući sustavi vezani uz spojke i prigušivače u prijenosu. LuK je prvi proizvođač koji je krenuo sa klasičnom spojkom sa perima. Danas nudi puno više – razvoj samopodešavajućih spojki i dvomasenih zamašnjaka i sustava za pomaganje pri uključivanju – kako mehaničkih, tako i hidrauličkih. LuK je prvi na tržištu ponudio setove spojki, a posjeduje i sve relevantne certifikate (ISO 14001, QS 9000 i dr).
www.luk.de

FTE
Ebern, Njemačka
Ovaj premium brand, zahvaljujući visokokvalitetnom materijalu, kompletnom asortimanu i širokoj ponudi, postao je broj 1. u hidraulici te globalni OEM tržišni lider. FTE asortiman čini hidraulika spojki i kočnica, te frikcijski dijelovi kočionog sustava kao premium segment. Razina kvalitete proizvoda i standarda proizvodnje je garantirana ISO certifikatima: ISO 9001, ISO/TS 16949, ISO 14001, BER 14001/2004.
www.fte-automotive.com

AP
Ancona, Italija
U postrojenju AP Automotive Products, smještenom u Moie di Maiolati Spontini u predgrađu Ancone, proizvode se kvačila za osobne automobile, teretni program i traktore. Tvrtka zapošljava oko 220 ljudi, a proizvodi cca. 1.500.000 setova kvačila godišnje. OE kvaliteta AP proizvoda rezultat je desetogodišnje suradnje sa vodećim tvrtkama u sektoru auto industrije gdje je AP prisutan u prvoj ugradnji, što je konkretan dokaz kvalitete proizvoda i profesionalnosti zaposlenih. Kvaliteta koju samo ‘original’ može pružiti, zajedno sa uslugom i širokim asortimanom, razlozi su sve veće zastupljenosti AP proizvoda i u aftermarket segmentu.
www.raicam.com