Varta akumulatori za teška gospodarska vozila

ivana.lasic

U današnje vrijeme gospodarska vozila više nisu jednostavni kamioni koji nas trebaju prevesti od točke A do točke B i koriste se isključivo kao transportna ili pogonska vozila. Sve stroži propisi o zaštiti okoliša i sigurnosti drastično mijenjaju tržište. To akumulatorima za kamione dodjeljuje posve novu ulogu: oni moraju pružiti pouzdanu pokretačku snagu ali i opskrbiti energijom bogatu elektroničku opremu. Pored parking sustava hlađenja i grijanja, kamioni danas imaju veliki broj električnih trošila koji unapređuju vožnju i noćenja u kamionskoj kabini čineći ih ugodnijim nego ikada ranije. S nenadmašnim VARTA® akumulatorima za gospodarska vozila, dobro ste pripremljeni za zahtjeve izmijenjenog tržišta.

Akumulatori za kamione

VARTA ProMotive akumulatori pružaju vrhunsku tehnologiju za terenska vozila koja voze na dulje dionice. Oni čine mnogo više od pukog pokretanja i napajanja motora budući da primjerice opskrbljuju energijom parking sustav hlađenja i grijanja u vozačevoj kabini. VARTA ProMotive AGM akumulatori su idealni za ugradnju na stražnjem dijelu okvira (EURO 5/6) i posebno su razvijeni za suvremene kamione s bogatom opremom.

Dostavna vozila

Akumulatori za dostavna vozila moraju osigurati maksimum snage za utovar i istovar vozila, čak i u gradskoj vožnji kada se motor često isključuje. To je zato što najveće pričuve naših akumulatora za dostavna vozila neprekidno savršeno napajaju i opremu poput utovarnih kranova.

Akumulatori za građevinska vozila

Građevinska vozila trebaju na najbolji mogući način raditi u najtežim uvjetima, u najneobičnijem okružju i po najsurovijem vremenu. Zbog toga su im potrebni akumulatori s maksimalnom snagom pokretanja u kombinaciji s izuzetnom otpornošću na vibracije i zaštitom od istjecanja, čak i van cesti. Uz VARTA akumulatore za građevinska vozila izbjeći ćete skupe periode nekorištenja i održavate svoje poslovanje aktivnim.

Vatrogasna vozila

Kada imate tako važnu ulogu kao što je uloga vatrogasaca, Vaša vozila moraju biti spremna za pokret u tren oka, a ta spremnost dosta ovisi o akumulatoru samog vozila. VARTA se dokazala kao pouzdan izvor napajanja za vozila s dosta opreme te za vozila specijalne namjene. Naši će akumulatori održati Vaš motor u punoj snazi i pružiti dodatnu snagu za crijeva, radio stanicu i drugu neophodnu opremu.