Kamionski tim KAMAZ-MASTER pobijedio je na reliju DAKAR

IvorCiak

Reli Dakar 2021. je završio. Početkom siječnja i krugom od 8000 km od Džede uz obalu Crvenog mora, počeo je legendarni reli koji je izuzetno zahtjevan kako za ljude tako i za sva vozila.

Tim KAMAZ-MASTER još jednom dominira na rang-listi kamiona osvojivši tri pobjednička mjesta. To je njihov 18. naslov prvaka u povijesti relija Dakar koji se općenito smatra najtežim relijem na svijetu.

Nije čudo da se za svoje kamione visokih performansi tim oslanja na snažnog poslovnog partnera: Akumulatori VARTA AGM. Od kamenitog tla do vrućih pješčanih dina, kroz kanjone i suha riječna korita – VARTA napredna akumulatorska tehnologija zadovoljila je i najekstremnije uvjete. Još jednom dokazuju da su odlučni auto-moto sportaši i akumulatori VARTA AGM uistinu pobjednički tim.

Clarios VARTA AGM baterije dizajnirane su za ove ekstremne uvjete i stoga su idealne za kamione visokih performansi KAMAZ-MASTER tima. Iako se baterija može oduprijeti vibracijama i visokim temperaturama, ona također nudi visoku stabilnost ciklusa, dopuštajući da se baterija puni i prazni više puta bez gubitka performansi.

U posljednje 24 godine KAMAZ-master sada je pobijedio na 17 utrka na Dakaru, što ga čini najuspješnijom kamionskom ekipom svih vremena. Clarios čestita svom partneru KAMAZ-MASTERU i vozačima Andreyu Karginovu i Antonu Shibalovu na ovogodišnjoj impresivnoj dvostrukoj pobjedi na legendarnom pothvatu auto-moto sporta.